Sport a pohybové aktivity

Reportáže z různých sportovních aktivit a událostí, nebo z různých pohybových aktivit. Víte o nějaké zajímavé sportovní akci, nebo pořádáte nějakou sportovní akci, která by stála za zdokumentování? Dejte nám vědět.

Zhruba před týdnem jsme podnikli cykloturistický reportážní výlet po cyklostezce Bečva v úseku Lipník nad Bečvou - Přerov. Tehdy jsme narazili na uzavírku cyklostezky mezi Osekem nad Bečvou a Grymovem. V neděli 17. května 2020 jsme se na problematický úsek vrátili a pátrali jsme, kudy lze uzavírku nejlépe legálně objet. V této reportáži uvidíte,...

V pátek 8 května 2020 jsme podnikli takový menší cykloturistický reportážní výlet. Zkusili jsme na kole projet část trasy po cyklostezce Bečva, konkrétně úsek z Lipníka nad Bečvou do Přerova. Provedli jsme takovou sondu, co vás na této trase letos čeká a vůbec v jakém stavu cyklostezka je. Cestou jsme narazili jak na uzávěru, tak na nově...

V neděli 8. března 2020 se uskutečnila ve sportovní hale v Lipníku nad Bečvou taneční přehlídka lipenských tanečních skupin působících při Středisku volného času Lipník nad Bečvou. Jednalo se již o třetí ročník této taneční přehlídky a i letos dokázala tato akce zcela zaplnit sportovní halu.

První sobotu v novém roce, která letos připadla na 4. ledna 2020, se opět mimořádně otevřely brány hradu Helfštýn. Konala se zde tradiční akce - novoroční výstup na hrad Helfštýn. Letos to byl již 43. ročník a i letos na hrad zamířilo několik tisíc turistů.

Silácká Silvestrovská exhibice v podání Jiří Tkadlčík - Strongman & Powerlifter. Na přerováky čekal na Silvestra 2019 bohatý program. Po otužilecké plavecké show na řece Bečvě pokračoval hlavní kulturní silvestrovský program na náměstí T.G.M. v Přerově. Jako první vystoupil v parádní silácké show Jiří Tkadlčík. Ve videu máte jedinečnou možnost...

Tradiční Silvestrovská otužilecká plavecká show v řece Bečvě v Přerově se za velkého zájmu přihlížejících konala v úterý 31. prosince 2019. Letos to byl již 50. ročník otužilecké show, které se zúčastnilo na tři desítky otužilců v různých kostýmech. Ve videu můžete zhlédnout sestřih z celé show.

Takové menší zimní procházka po cyklostezce Bečva - Z Lipníka n. B. kolem Oseckého Jadranu, Osecký most a zpět po druhém břehu Bečvy do Lipníka. Několik záběrů ze zamrzlé Bečvy u splavu.

V sobotu 7. ledna 2017 jsme se zúčastnili tradičního novoročního výšlapu na hrad Helfštýn. Letos to byl jubilejní 40.ročník. Letošní počasí bylo hodně mrazivé, takže to chtělo se pořádně obléci a teplý čaj do termosky s sebou.